Scholen geven sneeuwvrij

De leerlingen van verschillende scholen in Den Haag hebben dinsdag sneeuwvrij gekregen. Het gaat om het Segbroek College, het Hofstad Lyceum en de Daltonschool.

Door de hevige sneeuwval strandden veel leraren en leerlingen in het verkeer, zegt rector Martin Korsten van het Segbroek College. Op de twee locaties van de school zitten 2300 leerlingen.

In de ochtend kwam de ene afmelding na de andere binnen, legt Korsten uit. “Personeel zat vast in het verkeer of in de trein of in de tram die niet reed.” Ook kwamen er meldingen van ouders die hun kinderen niet naar school konden brengen. Anderen vonden het onverantwoord hun kinderen met deze gladheid op de fiets de weg op te sturen.


Veel leerlingen van de school komen van buiten Den Haag. “Sommige klassen gingen met twee leerlingen van start. Zo kun je geen rooster maken.”

Het besluit de school te sluiten viel volgens de rector goed bij de leerlingen die al op school waren. “Het kwam buiten tot een flink sneeuwballengevecht, maar inmiddels zijn de leerlingen al naar huis gefietst of opgehaald door hun ouders.”

Ook andere scholen in Den Haag blijven volgens de rector dicht vanwege de sneeuwval. “Sommige scholen hadden uit voorzorg de eerste uren vrij gegeven, maar hebben nu besloten de hele dag dicht te blijven.”

Woensdag wordt volgens Korsten gewoon les gegeven. “We houden wel het weerbericht in de gaten, maar nu weet ook iedereen wat hij kan verwachten dus gaan de lessen morgen gewoon door.”

15 januari 2013, 10:20
© [Copyright 2013 Novum]