Export naar EU-landen herstelt zich

Nederland heeft in november vijf procent meer uitgevoerd dan in dezelfde maand een jaar eerder. De export naar landen binnen de Europese Unie groeide daarbij in tegenstelling tot de drie maanden daarvoor ongeveer even hard als de export naar landen buiten de EU. Dat blijkt dinsdag uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek.

Het volume van de uitvoer van goederen was in oktober nog zes procent hoger.


De maanden daarvoor lag de groei van de export daar flink onder, met gemiddeld 1,6 procent groei op jaarbasis. Het volume van de invoer nam in november met vier procent toe, evenveel als in oktober. De cijfers zijn gecorrigeerd voor werkdageffecten.

De waarden van de goederenuitvoer kwam uit op 38,1 miljard euro. Dat is 6,5 procent meer dan een jaar eerder. De invoerwaarde steeg met zeven procent tot 33,8 miljard euro.

De uitvoerprijzen waren 1,4 procent hoger dan een jaar eerder. De invoerprijzen stegen met 2,4 procent. De ruilvoet van de buitenlandse goederenhandel is daarmee ten opzichte van november 2011 verslechterd.

15 januari 2013, 10:21
©Demet TV