Heerlense steekt vrouwen met mes en bedreigt baby’s

Een 38-jarige vrouw uit Heerlen is vrijdag aangehouden, nadat ze in Maastricht een vrouw in haar buik had gestoken en een moeder had verwond die haar twee baby’s probeerde te beschermen. De baby’s bleven ongedeerd, meldt de politie dinsdag. De twee vrouwen raakten lichtgewond.

Het eerste slachtoffer, een vriendin van de verdachte, belde aan het begin van de middag de politie. Ze was in haar woning aan het Bellomontedomein bedreigd en in haar buik gestoken door de 38-jarige verwarde Limburgse, die er daarna vandoor ging.

Op de Langendaal sprak de verarde vrouw een moeder aan die daar liep met haar tweeling van zes maanden oud. Ze wilde dat de moeder met haar mee zou lopen. Toen de vrouw dat niet wilde, werd wat heen en weer getrokken, aldus de politie.


Uiteindelijk liet de verdachte de moeder los, pakte ze een mes en liep naar de baby’s.

Bij een van de kinderen maakte ze een snijbeweging bij de hals. Bij het andere kind maakte ze een steekbeweging vlak bij het hoofdje. Beide kinderen werden niet geraakt.

De moeder begon te gillen en om hulp te roepen. Een vrouw die voorbijreed, stopte, zag wat er gebeurde en begon te toeteren. Vervolgens stapte ze uit en schoot de moeder te hulp. Die probeerde ondertussen de verwarde vrouw bij haar kinderen weg te houden, waarbij ze lichtgewond raakte.

De 38-jarige Heerlense liep uiteindelijk op de auto af, pakte daar een sleutel uit en liep weg. Agenten wisten de vrouw even later op de Molenweg aan te houden. De vrouw zit nog vast. Een psychiater gaat haar onderzoeken.

15 januari 2013, 14:47
©Demet TV