Categories Nieuws Artikelen

Griepepidemie over hele land verspreid

De milde griepepidemie heeft zich vorige week over het hele land en alle leeftijdsgroepen verspreid. Het aantal griepgevallen neemt snel toe en ligt al een stuk hoger dan de piek van vorig jaar, blijkt uit gegevens van het instituut voor onderzoek van de gezondheidszorg Nivel.

Vorig jaar viel de piek pas in maart en waren er op het hoogtepunt tachtig griepgevallen per honderdduizend inwoners. Nu ligt dat aantal al op 108 per honderdduizend.


Vanaf vijftig gevallen wordt gesproken van een milde griepepidemie. Die grens werd twee weken geleden overschreden. De verwachting is dat de griepgolf langer aanhoudt dan vorig jaar. Toen was golf met vier weken relatief kort. Meestal duurt een griepepidemie zes tot acht weken.

Van een zware griepgolf wordt gesproken als tweehonderd op de honderdduizend mensen ziek worden.

17 januari 2013, 06:32
© [Copyright 2013 Demet TV]