Categories Nieuws Artikelen

30 duizend euro boete NOS voor sluikreclame

De NOS heeft een lagere boete gekregen voor ongeoorloofde sluikreclame in uitzendingen van Studio Sport. De boete is door de rechtbank in Amsterdam gehalveerd naar dertigduizend euro na toezeggingen van de NOS. Dat meldt het Commissariaat voor de Media, dat de boete had opgelegd.

De NOS had het logo van de Sponsor Bingo Loterij in beeld gemonteerd bij het brengen van de stand van voetbalwedstrijden tijdens de samenvattingen in Studio Sport. Volgens het commissariaat is dat een vorm van sluikreclame, waarna een boete werd opgelegd.


De NOS en de loterij stapten vervolgens naar de rechter. Die bevestigde de uitspraak van het commissariaat. Publieke media-instellingen mogen geen reclame in hun programma’s maken, aldus de rechtbank.

16 januari 2013, 11:33
© [Copyright 2013 Novum]