Categories Nieuws Artikelen

Parkeerkaartje verdwijnt in Amsterdam

Het parkeerkaartje voor op het dashboard verdwijnt uit het Amsterdamse straatbeeld. De gemeente wil bezuinigen en stapt daarom onder meer geheel over op digitale parkeerautomaten. Dat heeft de gemeente Amsterdam woensdag bekendgemaakt.

Het schrappen van het papieren kaartje moet de gemeente zo’n vijftien miljoen euro opleveren, licht een woordvoerder van Stadsdeel Zuid toe. In heel Amsterdam moeten in 2015 alleen nog parkeerautomaten worden gebruikt waarbij het kenteken digitaal wordt ingevoerd. Ook wordt het totaal aantal automaten verminderd en verdwijnt de parkeerautomaat met draaiknop.


De parkeermaatregel is onderdeel van een groter pakket aan bezuinigingsmaatregelen dat de gemeente tussen 2013 en 2015 120 miljoen euro moet opleveren.

16 januari 2013, 14:17
© [Copyright 2013 Novum]