Iets meer ongelukken dan normaal

Het winterweer heeft woensdagochtend voor iets meer ongevallen dan normaal gezorgd. Omstreeks 09.00 uur had Allianz Global Assistance er 120 geteld. Op een normale dag zijn dat er rond die tijd circa honderd.

Dinsdagochtend zorgde winterweer nog voor een enorme toename in het aantal botsingen. Toen waren rond 09.00 uur driehonderd ongevallen geteld.

Opvallend is dat waar dinsdag vooral op snelwegen ongevallen plaatsvonden, woensdagochtend meer ongelukken gebeurden op provinciale wegen. Ook was dinsdag overwegend sprake van eenzijdige ongevallen, terwijl woensdag meer sprake is van een mix: er vinden zowel eenzijdige ongevallen plaats als botsingen waarbij meerdere voertuigen betrokken zijn.


Verder zijn er volgens een woordvoerder van Allianz Global Assistance meer pechgevallen. Automobilisten melden vooral startproblemen en bevroren sloten en deuren.

16 januari 2013, 10:08
© [Copyright 2013 Novum]