‘Chirurgen lieten 16 spullen achter in patiënt’

Een Duitse advocate zegt dat chirurgen in het lichaam van haar cliënt zestien voorwerpen hebben achtergelaten na een prostaatoperatie. Artsen haalden een naald, compressen en chirurgische strips uit de patiënt toen zijn wonden na de operatie in 2009 maar niet wilden helen, zegt Annette Corinth. De 77-jarige ex-bankier overleed vorig jaar en zijn nabestaanden eisen tachtigduizend euro schadevergoeding van het ziekenhuis in Hannover.


De protestants-christelijke organisatie die het ziekenhuis runt wijst de vordering van de hand. Volgens een woordvoerder kunnen de voorwerpen niet tijdens de operatie in het lichaam van de patiënt zijn achtergelaten omdat ze helemaal niet in gebruik waren in het ziekenhuis. Hij voegde eraan toe dat de geëiste schadevergoeding voor een dergelijke zaak ‘ongewoon hoog’ is.

17 januari 2013, 13:57
© [Copyright 2013 Demet TV]