Geen Nederlanders onder terroristen Algerije

Onder de terroristen die achter de gijzelingsactie bij het aardgasveld van BP in Algerije zitten, zaten vermoedelijk geen Nederlanders. Het ministerie van Buitenlandse Zaken laat maandag althans weten daar geen aanwijzingen voor te hebben.

Onder meer de zender Radio France Internationale meldt op basis van de Algerijnse minister van communicatie Mohamed Said dat onder de aanvallers strijders met de Libische, Nederlandse, Tunesische, Syrische en Egyptische nationaliteit zouden zijn.


Ook zouden er mensen uit Mali, Jemen, Canada en Algerije bij betrokken zijn.

Een woordvoerder van Buitenlandse Zaken stelt dat de ambassade naar aanleiding van de berichten contact heeft opgenomen met de Algerijnse autoriteiten. “Die hebben dit bericht niet bevestigd. En verder hebben we ook geen aanwijzingen dat dit bericht klopt.”

21 januari 2013, 11:41
©Demet TV