Categories Nieuws Artikelen

Ouders beboet voor islamitisch thuisonderwijs

De ouders van twee kinderen die hun kroost na de sluiting van het Islamitisch College Amsterdam thuis lesgeven, hebben een boete van 250 euro gekregen. De rechtbank in Amsterdam vindt dat de ouders onvoldoende duidelijk hebben gemaakt waarom hun kinderen niet naar scholen in de buurt zouden kunnen.

Het Islamitisch College Amsterdam werd vorig jaar gesloten, nadat minister van Onderwijs Marja van Bijsterveldt (CDA) de geldkraan dichtdraaide. Van Bijsterveldt deed dat omdat het college jarenlang te boek stond als een zeer zwakke school en steeds minder leerlingen telde.

De ouders van honderd leerlingen van de Amsterdamse school wilden aanvankelijk hun kinderen thuis lesgeven. Na gesprekken met de gemeente Amsterdam besloten de ouders van vijf kinderen dit plan door te zetten. Daarop werd proces-verbaal opgemaakt wegens verzuim en besloot het Openbaar Ministerie tot vervolging.

De zaken tegen de ouders van de andere kinderen lopen volgens een woordvoerder van de gemeente nog. De Amsterdamse wethouder Lodewijk Asscher reageert vrijdag verheugd op de uitspraak van de rechter. Volgens hem is de uitspraak een steun in de rug voor ouders van oud-leerlingen van het Islamitisch College die wel hebben gekozen voor regulier onderwijs.

16 december 2011, 17:44
(© Novum)