Patriots Turkije dit weekeinde operationeel

Dit weekeinde wordt het raketsysteem dat langs de Turks-Syrische grens staat opgesteld operationeel. Dat heeft de NAVO woensdag bekendgemaakt.

De Patriot-raketsystemen uit de Verenigde Staten, Duitsland en Nederland arriveerden deze week in Turkije en worden op dit moment opgesteld. “We verwachten dat we dit weekeinde operationeel zijn”, aldus Gary Deakin van de NAVO.

Turkije vroeg de NAVO in november met spoed om de Patriots om te voorkomen dat de burgeroorlog in Syrië zich zou uitbreiden naar Turkije. Naar verluidt heeft het Syrische regime de beschikking over honderden ballistische raketten die kunnen worden voorzien van een chemische lading. Hoewel Syrië ballistische raketten zou hebben ingezet in de strijd tegen de rebellen, is er nog geen raket in Turkije terechtgekomen.

23 januari 2013, 16:55
© [Copyright 2013 Demet TV]