Haarlemse kapster krijgt 25 jaar onterecht bijstand

Een Haarlemse kapster heeft sinds 1985 onterecht bijstand ontvangen. Om te verhullen dat ze werkte verstopte de 59-jarige vrouw haar afsprakenagenda en bij een controle hadden haar klanten zich zelfs verschanst in een schuur, meldt de gemeente Haarlem donderdag.

In al die tijd heeft de Haarlemse 210 duizend euro aan bijstand ontvangen.


De gemeente eist het geld terug en heeft beslag op haar woning en spaarrekening gelegd. Ook is aangifte gedaan.

Al in 2007 kreeg de gemeente een melding dat de vrouw zou zwartwerken als thuiskapster. Het kwam tot een controle bij haar thuis, maar er werd geen bewijs gevonden. Vorig jaar kwam het na een nieuwe melding tot een tweede onderzoek. Bij een controle aan huis bleek dat de vrouw inderdaad zwart werkte. Aanvankelijk leken er geen klanten te zijn, maar die had de vrouw verstopt in haar schuur. Ook had ze haar agenda weggestopt.

Het kwam tot een uitvoerig onderzoek waarbij ook met de klanten die in haar agenda stonden werd gesproken. Sommige mensen bleken al 35 jaar wekelijks bij haar te komen voor een knipbeurt. Al vanaf het moment dat de uitkering begon, in 1985, werkte de vrouw als kapster.

24 januari 2013, 12:37
©Demet TV