Verdachten Eindhoven mogelijk dinsdag overgeleverd

De raadkamer van de rechtbank in Turnhout behandelt volgende week dinsdag het Nederlandse verzoek om overlevering van de vijf verdachten in de Eindhovense mishandelingszaak. Dat heeft het openbaar ministerie in Turnhout dinsdag bekendgemaakt.

Een woordvoerder van het parket benadrukt dat het nog niet duidelijk is of de vijf dinsdag meteen uitgeleverd kunnen worden. Mogelijk doet de rechter later uitspraak. Bovendien kunnen de verdachten nog in beroep waardoor ze niet meteen aan de Eindhovense politie mogen worden overgedragen.

De vijf worden verdacht van het mishandelen van een 22-jarige man uit Oirschot op 4 januari.


Hij werd tegen de grond geslagen en in zijn gezicht geschopt. Beelden van het incident zorgden vorige week voor een golf van verontwaardiging.De verdachten in de leeftijd van 17 tot 19 jaar meldden zich donderdag bij de Belgische politie. Een dag later werden ze onder voorwaarden weer op vrije voeten gesteld. Zo mogen ze onder meer het land niet verlaten. Burgemeester van Eindhoven Rob van Gijzel riep de ouders van de jongens zondag op hen te overreden vrijwillig naar Nederland te gaan.

In de zaak zitten nog twee tieners vast, jongens van 15 en 17 jaar uit Turnhout en omgeving. Zij meldden zich vorige week dinsdag bij de politie in Eindhoven met een 16-jarige jongen uit Oud-Turnhout. De derde jongen werd maandag op vrije voeten gesteld omdat hij niet actief meedeed met de mishandeling. Hij is nog wel verdachte.

29 januari 2013, 12:58
©Demet TV