Basisscholieren niet slechter geworden in rekenen

Kinderen in groep 8 van de basisschool zijn de afgelopen jaren niet beter of slechter geworden in rekenen en wiskunde. Dat blijkt uit onderzoek van instituut voor toetsontwikkeling Cito op basis van de resultaten van de eindtoetsen die kinderen in 2011 maakten.

Het niveau van de basisscholieren op het gebied van rekenen en wiskunde was stabiel vergeleken met het vorige peilmoment in 2004.


Toen was nog wel sprake van een achteruitgang.Het Cito onderzocht onder meer de onderdelen verhoudingen, meten, geld en verbanden, getallen en bewerkingen en breuken en procenten. Op bijna alle onderdelen scoren jongens beter dan meisjes.

Het toetsinstituut kwam deze week nog in het nieuws toen bleek dat opgaven van de Citotoets van dit jaar, die volgende week wordt afgenomen, te koop zijn aangeboden op de veilingsite marktplaats.nl.

31 januari 2013, 10:08
©Demet TV