52 scholen krijgen predicaat excellent

Vanaf maandag mogen 52 scholen zich excellent noemen. Staatssecretaris van Onderwijs Sander Dekker (VVD) reikt die dag aan 31 basisscholen en 21 scholen in het voortgezet onderwijs het predicaat Excellente School 2012 uit. De ceremonie vindt plaats in de Nieuwe Kerk in Den Haag.

Een jury, onder leiding van voormalig voorzitter van de Onderwijsraad Fons van Wieringen, heeft bepaald welke scholen excellent zijn. Hierbij is gekeken naar de resultaten van leerlingen op alle vakken.


De jury hield ook rekening met de toename van vaardigheden of kennis van leerlingen en de bijdrage die de school daarbij leverde.Vorig jaar meldden negentig basisscholen en 52 scholen uit het voortgezet onderwijs zich aan om het predicaat te krijgen. Over een paar jaar gaat ook de Onderwijsinspectie scholen als excellent aanduiden.

31 januari 2013, 12:50
©Demet TV