Zelfmoordaanslag bij ambassade VS in Ankara

Een zelfmoordterrorist heeft vrijdag een aanslag gepleegd bij de zwaarbeveiligde Amerikaanse ambassade in Ankara. Daarbij zijn twee doden gevallen, onder wie de dader. Dit heeft de Turkse politie bekendgemaakt.

Ambassadeur Francis Ricciardione zei dat een van de bewakers bij de ingang van het ambassadegebouw is omgekomen en dat een Turkse vrouw zwaargewond is geraakt. Twee andere bewakers liepen lichte verwondingen op. Ricciardione dankte de Turkse autoriteiten voor hun snelle reactie op de gebeurtenissen.

Volgens de Turkse premier Reçep Tayyip Erdogan was de aanslag het werk van het Revolutionair Volksbevrijdingsfront (DHKP-C), een verboden marxistische beweging. “Ik doe normaal pas uitspraken als het onderzoek is afgerond, maar ik kan met zekerheid zeggen dat dit het werk was van de DHKP-C”, aldus Erdogan.

Het Amerikaanse ministerie van buitenlandse zaken heeft Amerikanen aangeraden tot nader order niet in de buurt van de ambassade en de consulaten in Turkije te komen.

Copyright by Demet TV