Viertal smokkelt 150 kilo heroïne in busje

Vier verdachten zijn woensdag opgepakt voor de import van 150 kilo heroïne die in een bestelbusje op de A16 bij Dordrecht werd aangetroffen. De waarde van de drugs bedraagt zo’n drie miljoen euro, meldt het landelijk parket van het Openbaar Ministerie vrijdag.

De politie bracht het bestelbusje woensdagochtend tot stilstand bij Dordrecht.


De heroïne zat verstopt in vijf kisten, die waren verborgen onder een deklading van metaal. De bus werd bestuurd door een 57-jarige man, die is aangehouden. Ook de twee inzittenden van een andere auto die bij het drugstransport betrokken zouden zijn, zijn gearresteerd. Deze mannen van 48 en 45 jaar bevonden zich op dat moment op de A12 bij Den Haag. Bij een tankstation in de buurt van Zoetermeer werd later op de dag nog een 47-jarige verdachte aangehouden.

Het viertal wordt vrijdag voorgeleid aan de rechter-commissaris in Rotterdam.

01 februari 2013, 12:17
©Demet TV