‘Oudere allochtoon heeft taalprobleem in apotheek’

Ouderen met een Turkse en Chinese achtergrond hebben in de apotheek het vaakst taalproblemen. Ze kunnen apothekers vaak niet verstaan en de etiketten en bijsluiters niet lezen. Dat blijkt uit een onderzoek van het Instituut voor Verantwoord Medicijnengebruik (IVM).

Het IVM voerde het onderzoek samen met gezondheidsinstituut Nivel en het Farmaceutisch Bureau Amsterdam uit.


De organisaties vinden dat apothekers meer werk moeten maken van communicatie met ‘ouderen met een migrantenachtergrond’, die vaker gezondheidsproblemen hebben dan autochtone ouderen.Apothekers zouden er goed aan doen iemand in dienst te nemen die Turks, Chinees of Marokkaans spreekt. Ook zouden ze niet alleen medicijnen moeten verstrekken, maar ook advies en ondersteuning moeten geven.

01 februari 2013, 12:10
©Demet TV