Stel gepakt voor ruim honderd oplichtingszaken

Een 24-jarige vrouw uit Diemen en haar 33-jarige man zijn vrijdagochtend opgepakt voor het oplichten van meer dan honderd mensen via internet. De twee zouden concert-, voetbal- en festivalkaartjes hebben verkocht via marktplaats.nl, maar stuurden de kaartjes niet op nadat slachtoffers geld hadden overgemaakt, meldt de politie.

De zaak kwam in juni aan het rollen toen de Noord-Hollandse en Rotterdamse politie een aantal aangiften van oplichting doorstuurden naar de wijkteamrecherche in Amsterdam-Noord. De verdachte in deze zaken was telkens de 24-jarige vrouw.

Onderzoek heeft volgens de politie uitgewezen dat de twee bij ruim honderd oplichtingszaken betrokken zijn. De politie sluit meer arrestaties niet uit.

01 februari 2013, 10:59
© [Copyright 2013 Demet TV]