Saban B. moet staat twee miljoen betalen

De naar Turkije gevluchte vrouwenhandelaar Saban B. moet ruim twee miljoen euro betalen aan de Nederlandse staat. De rechtbank in Almelo heeft dat maandag besloten. Drie handlangers van B. zijn veroordeeld tot het betalen van in totaal circa 1,3 miljoen euro.

Het Openbaar Ministerie eiste een paar weken geleden bijna 2,6 miljoen euro van B. en 1,3 miljoen euro van de drie handlangers. De vier zouden dit geld hebben verdiend met hun praktijken.

In december werden B. en zijn handlangers in hoger beroep veroordeeld voor mensenhandel en deelname aan een criminele organisatie. Hoofdverdachte Saban B. kreeg een celstraf van zeven jaar en negen maanden opgelegd.

B. kwam in 2009 landelijk in het nieuws toen hij tijdens een verlof om zijn pasgeboren kind te zien op de vlucht sloeg naar Turkije. B. zit daar nu nog steeds. In 2010 zat de veroordeelde mensenhandelaar even vast in Turkije wegens witwaspraktijken. Omdat Turkije geen onderdanen uitlevert, heeft de Nederlandse justitie B. sinds hij de benen niet meer in handen weten te krijgen.

04 februari 2013, 14:07
© [Copyright 2013 Demet TV]