Den Haag start unieke opleiding voor mobiele toepassingen

De eerste Nederlandse opleiding voor mensen die zich willen specialiseren in het ontwerpen van apps en andere mobiele toepassingen, heeft op 4 februari in Den Haag haar deuren geopend. De The Hague Mobile Academy biedt voorlopig plek aan 24 mensen met een afgeronde studie. Later kunnen meer studenten zich inschrijven.

De The Hague Mobile Academy is gevestigd in het bedrijfsverzamelgebouw Bink36 in de Binckhorst. Wethouder Henk Kool (Economie) verrichtte de opening: “Den Haag profileert zich graag als telecomstad, met mooie bedrijven als bijvoorbeeld KPN, T-Mobile, Siemens en Ziggo. Voorwaarde voor deze ondernemingen om in Den Haag te blijven is wél dat er goed geschoold personeel in de buurt is. En daar wordt op deze academie heel hard aan gewerkt.”


Door het toenemende gebruik van smartphones en tablets groeit ook de behoefte aan apps. Dat zijn programmaatjes voor pc, tablet of mobiele telefoon, waarmee onder meer informatie over dienstverlening en consumentenzaken kan worden gedownload . De app-industrie is onderdeel van de creatieve sector, door de Rijskoverheid benoemd tot één van de negen topsectoren.

De opleiding heeft geen winstoogmerk en is opgericht door het Haagse bedrijf Sharewire en de gemeente Den Haag.

Demet TV