PVV opent online fraudemeldpunt zorg

De PVV heeft dinsdag een online loket geopend waar vermoedens van fraude in de zorg kunnen worden doorgegeven. De gegevens die het loket verzamelt worden gebruikt om minister van Volksgezondheid Edith Schippers (VVD) ervan te overtuigen dat ze meer werk moet maken van het aanpakken van fraude in de zorg.

Op www.fraudeloketzorg.nl kan onder meer fraude met declaraties voor overbodige behandelingen, fraude met vervalste recepten en fraude door personeel van zorgaanbieders of zorgverzekeraars worden gemeld. Dat mag ook anoniem.

“Er verdwijnen jaarlijks miljarden euro’s in de zorg door fraude”, licht PVV-Tweede Kamerlid Reinette Klever op de website toe. “Als we dit terughalen kunnen we bijvoorbeeld de zorgpremie bijna halveren. De minister maakt hier echter onvoldoende werk van, en daarom start de PVV een eigen initiatief.”

De Nederlandse Zorgautoriteit (NZa) waarschuwde maandag al voor fraude in de zorg. Verzekeraars moeten volgens de NZa declaraties van ziekenhuizen strenger gaan controleren. In het Zorgsaam-ziekenhuis in Terneuzen bleek onlangs een arts ruim duizend euro in rekening te hebben gebracht voor het verwijderen van wat oorsmeer. Dat was bijna tien keer duurder dan een jaar daarvoor.

05 februari 2013, 08:53
© [Copyright 2013 Demet TV]