Nieuw fonds moet creatieve industrie sterken

Het kabinet maakt geld vrij voor ondernemers in de creatieve industrie. Het ministerie van Economische Zaken, Landbouw en Innovatie maakte de plannen voor het fonds maandag bekend. Tot 2015 heeft het acht miljoen euro voor de sector gereserveerd.

De maatregel moet investeerders overhalen te investeren in de creatieve industrie. Ontwerpers van games, mode of architectuur moeten makkelijker aan geld komen. Voor elke euro die investeerders vanaf volgend jaar in een bedrijf steken, geeft de overheid ook een euro. Dit moet de sector dus zestien miljoen euro opleveren.

Investeerders zijn vaak nog huiverig, omdat creatieve ondernemers de ‘new kids on the block’ zijn, zegt een woordvoerder van het ministerie. De maatregel is deel van het Innovatiefonds MKB+, waar ondernemers uit alle sectoren tot 2015 aanspraak op kunnen maken. Daar is in totaal vijfhonderd miljoen euro voor vrij gemaakt.

19 december 2011, 11:06
© Novum