Categories Nieuws Artikelen

(VIDEO) Man slaat ambtenaar sociale dienst met hamer op hoofd

Een medewerker van het stadhuis in Almelo is woensdagmiddag gewond geraakt toen hij door een man met een hamer werd geslagen. Hij is met onbekend letsel naar een ziekenhuis gebracht, laat een woordvoerder van de politie weten.

Volgens de lokale krant Tubantia ging het om een ontevreden klant uit Almelo. De man werkte bij de sociale dienst. Het is niet duidelijk waarom de man zo boos was. Hij is aangehouden. De politie onderzoekt wat de aanleiding van de mishandeling is geweest.Burgemeester van Almelo Jon Hermans (VVD) heeft op Twitter met afschuw gereageerd op het incident. “Zojuist een van onze medewerkers ernstig mishandeld in stadhuis. Ambtenaren moeten veilig hun werk kunnen doen. Blijf met je handen van ze af”, schrijft ze.

De mishandeling is niet het eerste incident op het stadhuis van Almelo. In juni 2008 werden vijf mensen gegijzeld, onder wie een wethouder. De dader, die in 2010 tot elf jaar gevangenisstraf werd veroordeeld, was eigenlijk gekomen om een andere wethouder met wie hij een conflict had te doden.

06 februari 2013, 17:36
© [Copyright 2013 Novum]