(VIDEO) Buschauffeur overvallen met mes

Op zaterdag 2 februari staat een man bij de voorlaatste halte van lijn 33 naar Amsterdam-Noord. Normaal stopt de chauffeur er eigenlijk nooit, maar deze man zwaait dat hij mee wil. Als hij instapt blijkt waarom hij wil dat de bus stopt.

De man haalt een enorm mes uit een plastic zak en eist geld. De buschauffeur voldoet verbouwereerd aan de eisen van de overvaller. Even lijkt de overvaller agressief het mes te gaan gebruiken, waardoor de buschauffeur, die toch al in een klein hoekje zit, nog verder wordt terug gedrongen.

De overvaller loopt vervolgens relatief rustig de bus weer uit, steekt schuin de straat over en verdwijnt uit beeld. Zijn buit? Wat wisselgeld en een aantal kaartjes, maar de gevolgen voor de buschauffeur zijn groot.

Herkent u de man? Of heeft u hem die dag gezien? Laat het de politie Amsterdam weten op 0900 – 88 44. Of anoniem via 0800 – 7000.