Turkse Ziya B. krijgt 11 jaar voor fatale roofoverval juwelier

De drie mannen die vorig jaar april een dodelijke roofoverval pleegden op een juwelier in Den Haag zijn donderdag veroordeeld tot celstraffen tot dertien jaar. Dat meldt de rechtbank in Den Haag. Het Openbaar Ministerie had tot achttien jaar cel geëist.

De 19-jarige Ziya B. en de 20-jarige Sandro G. overvielen de winkel van de juwelier.


G. schoot drie keer op de 45-jarige juwelier Ruud Stratmann. De juwelier werd twee keer getroffen en overleed korte tijd later in een ziekenhuis. Sandro G. kreeg dertien jaar en Ziya B. elf jaar. Tegen de twee was achttien jaar celstraf geëist.

De 22-jarige Lasha G., die de vluchtauto bestuurde, heeft vijf jaar cel gekregen. G. hoorde twee weken geleden vijftien jaar tegen zich eisen.

07 februari 2013, 13:49
©Demet TV