Eerste postzegels troonswisseling gedrukt

Twee speciale postzegels ter ere van de troonswisseling zijn vrijdagochtend gepresenteerd in Haarlem. Het gaat om een tweeluik met een blauw portret in profiel van koningin Beatrix en een rood profiel van de aanstaande koning Willem-Alexander.

De zegel van de vorstin wordt de laatste tijdens haar regeerperiode.


Tegelijk bevat de diptiek de eerste postzegel van troonopvolger prins Willem-Alexander, meldt PostNL vrijdag.Koningin Beatrix doet 30 april afstand van de troon. Meteen daarna wordt Willem-Alexander, de eerste Nederlandse mannelijke vorst in 123 jaar, ingehuldigd als koning. Na de troonsbestijging volgt nog een tijdelijke inhuldigingszegel.

Naast de speciale postzegel is voor de gelegenheid ook een nieuwe munt geslagen. Op de 2 euromunt staat een dubbelportret van koningin Beatrix en haar zoon.

08 februari 2013, 13:00
©Demet TV