Weer Haags PVV-raadslid weg

Opnieuw verlaat een Haags gemeenteraadslid de PVV-fractie. Marjolein van de Waal laat maandag weten dat zij als zelfstandig raadslid verder gaat. Vorige week werd vicefractievoorzitter Arnoud van Doorn uit de fractie gezet. Ook hij gaat alleen door.

Van de Waal laat maandag weten dat zij ‘na lang wikken en wegen’ besloten heeft dat zij niet langer deel kan uitmaken van de PVV-fractie. “Dit omdat ik mij niet kan vinden in de werkwijze van de fractie”, meldt ze op Twitter.

Van Doorn werd uit de fractie gezet omdat hij volgens fractievoorzitter Machiel de Graaf fouten heeft gemaakt in het beheer van het fractiebudget. In een reactie op het opstappen van Van de Waal laat Van Doorn weten dat het hem een ‘logische volgende stap’ lijkt om samen een fractie te vormen. De Haagse PVV heeft van de acht zetels die de partij bij de gemeenteraadsverkiezingen in 2010 haalde er nog zes over.

De PVV is in drie provincies, Friesland, Limburg en Noord-Brabant, ook zetels kwijtgeraakt. Vorige week werd bekend dat europarlementariër Daniël van der Stoep niet terugkeert in de PVV-fractie, waardoor de partij daar naast een extra zetel grijpt.

19 december 2011, 18:48
© Novum