ANWB wil twee weken meivakantie

De ANWB wil dat de meivakantie in de toekomst twee weken duurt. Daar pleit de bond woensdag voor. Door meer vrije dagen zou de vakantie een volwaardig alternatief zijn voor de zomervakantie omdat de prijzen en bezetting van accommodaties gunstiger zijn.

Het ministerie van Onderwijs stelt de datum van de meivakantie op scholen vast.


Daarbij wordt nu uitgegaan van een week vakantie. Volgens de ANWB kunnen straks door de introductie van Koningsdag op 27 april met een beperkt aantal extra verlofdagen twee weken aan elkaar worden geknoopt.In de maanden april en mei is het soms 25 tot dertig procent goedkoper om op vakantie te gaan vergeleken met de zomermaanden. Omdat veel landen geen meivakantie kennen, hebben Nederlanders een ruimere keuze in het aanbod.

ANWB-leden uit regio’s waar scholen samen met de ouderraad de afgelopen jaren kozen voor een tweeweekse meivakantie, zijn hier positief over, aldus de ongeveer vier miljoen leden tellende bond.

13 februari 2013, 11:35
©Demet TV