Politie twee keer belaagd na weigeren slaapplek

De politie in Nijmegen heeft het in de nacht van dinsdag op woensdag te stellen gehad met twee mannen die vernielingen aanrichtten nadat agenten ze een slaapplaats weigerden. Een 39-jarige man uit Ede gooide een ruit van een politiebureau in Nijmegen in, een 30-jarige man uit Nijmegen schopte een deuk in een politiebus, meldt de politie woensdag.

De Nijmegenaar was rond 02.00 uur naar het politiebureau aan de Stieltjesstraat gekomen omdat hij geen slaapplaats had. In een gesprek met koffie erbij werd de man duidelijk gemaakt dat de politie hem geen slaapplaats kon bezorgen.

De man werd daarop boos, liep het politiebureau uit en schopte een deuk in de politiebus die voor de deur stond geparkeerd.


Ook beledigde de man agenten. De Nijmegenaar werd aangehouden voor vernieling en belediging en de politie wil hem verantwoordelijk stellen voor de schade.Twee uur later verscheen de man uit Ede op hetzelfde politiebureau, met hetzelfde verzoek: een slaapplaats. Agenten vertelden hem hetzelfde als de Nijmegenaar, waarop ook de man uit Ede boos werd.

De 39-jarige man dreigde een steen door de ruit te gooien, maar liep toch weg. Even later gooide hij echter toch tot twee keer toe een klinker tegen een ruit van het politiebureau. Bij de tweede poging sneuvelde het raam. De Edenaar is aangehouden voor vernieling. Ook hij zal de schade moeten vergoeden, aldus de politie.

13 februari 2013, 12:44
©Demet TV