Categories Nieuws Artikelen

Baby uit auto geslingerd

Op de A12 bij Arnhem is donderdagavond een baby lichtgewond geraakt na een lancering uit een auto. De moeder was door de gladheid tegen de vangrail gebotst, waardoor het jongetje van net 1 jaar uit de auto werd geslingerd. De 24-jarige vrouw kon haar kind net voor een aankomende auto van het wegdek grissen, laat de politie weten. Het kind is ter observatie naar een ziekenhuis gebracht.

Moeder en zoon waren samen met oma op weg van Zoetermeer naar Duitsland. Het jongetje was al een tijdje aan het huilen, toen de moeder aan oma vroeg het kind uit het kinderzitje te halen en op de achterbank een schone luier te geven. Op dat moment raakte de auto op het viaduct bij knooppunt Waterberg in een slip. Na enige seconden stelde de grootmoeder tot haar schrik vast dat de baby was verdwenen door de kapotte linkerachterruit.

De moeder wist zich uit de auto te wurmen en zag ongeveer vijftien meter achter het voertuig iets op het wegdek liggen. Ze rende ernaartoe en pakte het kind op voordat het zou worden overreden.

In het ziekenhuis bleek dat het jongetje alleen een paar kleine schaafwondjes had opgelopen. Wel moet hij tot vrijdagavond ter observatie in het ziekenhuis blijven.

15 februari 2013, 14:59
© [Copyright 2013 Demet TV]