Categories Nieuws Artikelen

Van moorden verdachte Turk opgepakt bij Roermond

Een 33-jarige Turk die internationaal werd gezocht vanwege meerdere moorden en ontvoeringen is vrijdag in de buurt van Roermond aangehouden. De man bleek ook gezocht te worden omdat hij lid was van de terroristische organisatie PKK. Dat maakte de marechaussee maandag bekend.

De verdachte werd aangehouden bij een controle op de N280.


Hij zat in een auto met Duits kenteken. Uit het opsporingsregister bleek dat hij gesignaleerd stond, waarop hij werd aangehouden. Om hoeveel moorden en ontvoeringen het exact gaat, zegt een woordvoerder van de marechaussee niet te weten. De man is inmiddels voorgeleid aan de rechter-commissaris. Die heeft besloten dat hij in afwachting van zijn uitlevering aan Turkije vast blijft zitten.

19 februari 2013, 10:43
©Demet TV