Categories Nieuws Artikelen

Speech Wilders vertraagd door valse bommelding

De eerste speech van PVV-leider Geert Wilders in Australië liep dinsdag enige vertraging op door een valse bommelding. Dat laat een woordvoerder van de partij weten. De toespraak in Melbourne was volgens haar vervolgens een succes. De zaal met vijfhonderd mensen zat vol.

Wilders is in het land op uitnodiging van de Australische anti-islamgroepering Q Society. 


Hij herhaalde in zijn speech onder meer dat er een einde moet komen aan massa-immigratie vanuit islamitische landen.Een speech die de PVV-leider tijdens zijn reis in Perth zou houden, gaat niet door. De organisatie die hem uitnodigde kon geen zaal vinden die hem wil ontvangen.

In Australië geldt het bezoek van Wilders als omstreden. Een groep van zo’n honderd protestanten verzamelde zich voorafgaand aan de toespraak van Wilders bij de zaal waar hij sprak, schrijven Australische media. Ze probeerden gasten tegen te houden en maakten Wilders uit voor racist. De politie dreef ze uiteindelijk uiteen.

19 februari 2013, 12:50
©Demet TV