Rotterdammer opgepakt voor moord in Turks clubhuis

Een arrestatieteam heeft dinsdag een 40-jarige Rotterdammer aangehouden voor het doodschieten van een man in een Turks clubhuis. In Rotterdam, Vlaardingen en Breda zijn zeven woningen doorzocht, meldt de politie. De verdachte werd opgepakt in zijn woning in Rotterdam-Zuid.

De 44-jarige Metin Degmez werd op 10 januari dood aangetroffen in het pand van de Turkse vereniging NDV aan de Gerrit van de Lindestraat in Rotterdam. De man, een van de beheerders van het pand, bleek door vuurwapengeweld om het leven te zijn gekomen.


Op de zaak werden twintig rechercheurs gezet. Het programma Opsporing Verzocht toonde vorige week een reconstructie van het misdrijf. In de uitzending werd onder meer duidelijk dat de politie aanwijzingen heeft dat het slachtoffer zich bezighield met wiethandel. Mogelijk ligt het motief voor de moord in die hoek.

19 februari 2013, 14:23
©Demet TV