School mag leerling met bangalijst wegsturen

Leerlingen die een bangalijst opstellen mogen van school worden gestuurd. De lijst, waarop namen staan van meisjes die volgens de samensteller makkelijk over te halen zijn voor seks, hoeft daarvoor niet eens in de openbaarheid worden gebracht. Dat heeft de voorzieningenrechter in Den Haag woensdag bepaald.

Een moeder van een leerling van de christelijke scholengemeenschap De Goudse Waarden in Gouda had geëist dat haar kind, die een bangalijst had opgesteld, weer toegelaten zou worden tot de lessen.


De school wilde daar echter niet aan omdat het zo’n ernstig incident was. De bangalijst was niet openbaar geworden, maar was wel bekend in de directe omgeving van het kind wat tot onrust op school leidde.De rechter geeft de school gelijk omdat er een eerdere serie incidenten aan vooraf ging. Volgens de rechtbank mag een school bovendien zelf bepalen wat ongewenst gedrag is en eigen normen stellen. Daarom kan ook niet strafrechtelijk gedrag van een leerling leiden tot schorsing of verwijdering.

20 februari 2013, 11:44
©Demet TV