Nieuwe aanhouding voor Quote 500-inbraken

De politie heeft een nieuwe verdachte aangehouden die vermoedelijk betrokken is geweest bij tientallen inbraken op miljonairs in het hele land. De 23-jarige Hagenaar was spoorloos sinds oktober, toen de politie de inbrekersbende op het spoor kwam. De man meldde zich maandag op het bureau.

De politie had aanwijzingen dat de verdachte zich regelmatig ophield in twee verschillende woningen in Nootdorp.


Bij een controle maandag werd hij niet gevonden, maar de man voelde volgens de politie de druk toenemen en meldde zich even later op het bureau.De Hagenaar wordt verdacht van woninginbraken, witwassen en deelname aan een criminele organisatie. Bij een doorzoeking in de woning van de man werden in oktober al gestolen spullen teruggevonden. In totaal zijn zeker twintig verdachten aangehouden. De politie is nog op zoek naar een verdachte die vermoedelijk ook is ondergedoken.

De inbrekersbende uit de Haagse Spoorwijk gebruikte de Quote 500 als inspiratie om te bepalen waar ze hun slag konden slaan. De verdachten maakten onder meer grote bedragen aan contant geld, luxe producten, horloges en sieraden buit. De politie denkt dat de totale schade in de miljoenen loopt.

20 februari 2013, 12:27
©Demet TV