Winter iets kouder en natter dan normaal

De gemiddelde temperatuur deze winter was met 3,1 graden een fractie kouder dan normaal. Ook is de winter wat natter dan anders en was er iets minder zon, meldt weeronline.nl zondag in een winteroverzicht.

Normaal wordt in de winter een gemiddelde etmaaltemperatuur van 3,4 graden genoteerd. Deze winter zit daar met 3,1 graden maar iets onder, terwijl veel mensen volgens weeronline.nl het gevoel hebben dat het de afgelopen drie maanden behoorlijk winters is geweest.

De weerdienst spreekt verder van opvallend veel winterse neerslag. Sneeuw, maar ook ijzel, speelde het verkeer meerdere keren flink parten. Zo zorgde hevige sneeuwval 15 januari voor de zwaarste ochtendspits ooit met een filelengte van duizend kilometer op het hoogtepunt.


Door de vorstperiode van 13 tot 26 januari konden schaatsliefhebbers een aantal keer de ijzers onderbinden, maar van een echte schaatswinter kan niet gesproken worden omdat sneeuwval de ijsaangroei belette.

De laatste dagen van de meteorologische winter, die op 1 maart eindigt, verlopen naar verwachting zo goed als droog met overdag temperaturen van rond de 5 graden en ’s nachts rond het vriespunt.

24 februari 2013, 16:20
© [Copyright 2013 Demet TV]