Ook verdachten overval Haagse juwelier in beroep

Naast het Openbaar Ministerie gaan ook de drie mannen die eerder deze maand zijn veroordeeld voor de dodelijke overval op de Haagse juwelier Ruud Stratmann in hoger beroep. Advocaat Peter Plasman vindt dat de media-aandacht in het vonnis had moeten worden meegewogen in het vonnis van 20-jarige Sandro G., die dertien jaar cel kreeg. Dat meldt Omroep West.

Ziya B., die elf jaar kreeg, vindt dat hem onrecht is aangedaan omdat hij als medepleger is veroordeeld, terwijl hij niet heeft geschoten, laat zijn advocaat Gerard Spong aan de omroep weten. De advocaten waren maandag niet direct bereikbaar.


Justitie had tegen beide overvallers achttien jaar cel geëist en kondigde anderhalve week geleden hoger beroep aan omdat de straffen te laag zouden zijn. Een derde verdachte die bij de overval in april vorig jaar de vluchtauto bestuurde, de 22-jarige Lasha G., heeft ook beroep aangekondigd.

25 februari 2013, 14:11
© [Copyright 2013 Demet TV]