Site ABC gehackt om interview Wilders

Een site van de Australische publieke omroep ABC is woensdag gehackt omdat de omroep een interview uitzond met PVV-leider Geert Wilders. De hacker was boos omdat de omroep Wilders ‘een platform gaf om haat te verspreiden’, meldt ABC.

Wilders, die Australië vorige week bezocht, had een interview gegeven aan het actualiteitenprogramma Lateline. D


at interview werd gewoon uitgezonden, de hacker koos opvallend genoeg een ander programma van ABC als doelwit, Making Australia Happy. Zodra de omroep lucht van de zaak kreeg werd de site op zwart gezet.ABC onderzoekt nog waar de hacker precies vandaan komt en hoe hij te werk is gegaan. Een activist heeft de verantwoordelijkheid opgeëist voor de hack. Volgens ABC opereerde hij vanuit het buitenland.

Wilders was in het land op uitnodiging van de Australische anti-islamgroepering Q Society. Het bezoek verliep niet geheel zonder problemen. Een geplande speech in Perth ging niet door, omdat de organisatie die hem uitnodigde geen zaal kon vinden. Een toespraak in Melbourne werd vertraagd door een valse bommelding en in Sydney protesteerden zo’n honderd mensen.

27 februari 2013, 09:48
©Demet TV