Extra controles supermarkten om paardenvlees

De grote supermarkten gaan in navolging van de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) extra laboratoriumonderzoeken doen op de eigen kant- en klaarmaaltijden vanwege het paardenvleesschandaal. Dat bevestigt een woordvoerder van het Centraal Bureau Levensmiddelenhandel (CBL) na berichtgeving hierover in De Telegraaf.

De supers willen onder meer controleren of de etiketten op producten van het huismerk wel kloppen en of de inhoud voldoet aan de regels wat betreft hygiëne en voedselveiligheid.


Hoeveel extra onderzoeken er komen, is niet bekend. De resultaten worden alleen bekendgemaakt als er fouten zijn geconstateerd.De NVWA stelde eerder al extra onderzoeken in bij bedrijven variërend van slachthuizen tot supermarkten. Bij twee vleesbedrijven zijn verdachte monsters aangetroffen. Verder leverden de controles geen bijzonderheden op.

28 februari 2013, 09:03
©Demet TV