Tot 2,5 jaar geëist voor oplichten Belastingdienst

Tegen vier mensen die ervan worden verdacht de Belastingdienst voor miljoenen euro’s te hebben opgelicht is vrijdag tot tweeënhalf jaar cel geëist. Dat heeft een woordvoerder van het functioneel parket van het Openbaar Ministerie laten weten. De verdachten roomden geld af van de omzet van hotels en restaurants rond het Damrak in Amsterdam.

Het personeel van de hotels en restaurants werd contant uitbetaald. Over de afgeroomde bedragen werd geen belasting betaald en ook werden geen premies voor de sociale zekerheid afgedragen.

Volgens het OM heeft de oplichterij de verdachten twee tot vijf miljoen euro opgeleverd. Het geld werd gestald op bankrekeningen in Luxemburg. De verdachten reden persoonlijk naar het groothertogdom om hun illegale winsten te storten.


Tegen de 57-jarige verdachte die als het brein achter de operatie wordt gezien is tweeënhalf jaar cel geëist. De eis tegen de zoon van de man bedraagt een jaar cel. Tegen de andere twee verdachten is respectievelijk anderhalf en een jaar cel geëist.

Wanneer de uitspraak in de zaak is kon de woordvoerder nog niet zeggen. Aangezien het een ingewikkelde zaak is sloot ze niet uit dat de rechtbank meer dan twee weken nodig heeft voor de behandeling van de zaak.

01 maart 2013, 19:05
© [Copyright 2013 Demet TV]