Vliegtuigen Schiphol in problemen

Twee vliegtuigen zijn maandagochtend veilig geland op Schiphol na problemen. Een vliegtuig van Delta Airlines kreeg na het opstijgen te kampen met technische problemen en is teruggekeerd naar Schiphol, waar het veilig landde. Ook een toestel van KLM met bestemming Milaan keerde na technische problemen terug. Volgens een woordvoerder van Schiphol is er geen verband tussen de twee incidenten.

De Delta Airlines-vlucht DL604, die vanuit Amsterdam op weg was naar Mumbai, maakte volgens een verklaring van de luchtvaartmaatschappij ‘uit voorzorg een ongeplande landing, die veilig verliep’. Over de oorzaak van de eventuele technische problemen kon een woordvoerder nog niets zeggen. Naar verluidt ging het om temperatuurproblemen in de motor.


Voor de 239 passagiers aan boord van het vliegtuig wordt een nieuwe vlucht gezocht. Het toestel van KLM met vluchtnummer KL1623 was om 10.30 uur vertrokken van Schiphol. Na een halfuur in de lucht te zijn geweest, kwam het vliegtuig weer veilig op de grond. “Vanwege een technisch mankement werd uit voorzorg besloten terug te keren naar de luchthaven”, licht een zegsman toe. Of er sprake was van rook in de cockpit, zoals sommige media melden, kon de woordvoerder niet zeggen. Aan boord van het toestel waren 130 passagiers. Ook voor hen wordt een vervangende vlucht gezocht.

04 maart 2013, 11:17
©Demet TV