PvdA raadpleegt leden over bezuinigingen

De Partij van de Arbeid organiseert 16 maart een politieke ledenraad over de bezuinigingen. Dat heeft het partijbestuur maandag besloten.

Het bestuur geeft gehoor aan een oproep van diverse afdelingen, gewesten en de Jonge Socialisten om nader van gedachten te wisselen over de cijfers van het Centraal Planbureau (CPB) en de kabinetsplannen voor dit en volgend jaar. Het kabinet besloot vrijdag volgend jaar 4,3 miljard euro extra te bezuinigen.

Dit initiatief laat volgens de partij zien dat de ledendemocratie in de PvdA werkt.


Ongeveer honderd afdelingen willen een bijeenkomst organiseren, liet voorzitter Hans Spekman weten. Tijdens een ledenraad kunnen leden en afgevaardigden van afdelingen en gewesten in gesprek met leden van de Tweede Kamerfractie.De Jonge Socialisten vroegen zondag om zo snel mogelijk een politieke ledenraad te organiseren. De jongerenafdeling vindt inspraak op zijn plaats, omdat de bezuinigingen van de afgelopen vijf jaar Nederland volgens hen tot nu toe weinig goeds hebben gebracht. De bezuinigingen zorgen volgens de Jonge Socialisten voor extra werkloosheid en een verdere afbraak van de ‘rechtvaardige samenleving’. Ze geloven niet in drieprocentsgrenzen en ‘angstverhalen over schuldenbergen’.

De ledenraad vindt plaats in de Jaarbeurs in Utrecht. De partij organiseert 27 april een partijcongres waar ook aandacht aan de kabinetsplannen wordt besteed.

05 maart 2013, 09:22
©Demet TV