Categories Nieuws Artikelen

Teller meldpunt voetbalgeweld op vierhonderd

Bij het meldpunt voetbalgeweld zijn sinds de lancering vierhonderd meldingen binnengekomen. In de meeste gevallen kunnen de initiatiefnemers weinig met de melding omdat het gaat om onsportieve verenigingen of oude incidenten, laten ze woensdag weten.

Zestig procent van de meldingen kan ‘alleen voor kennisgeving worden aangenomen’.


Het heeft hierbij volgens het meldpunt geen meerwaarde om ze bij de KNVB te melden. Wel worden ze meegenomen in een tussenrapport, dat in juli aan de Tweede Kamer wordt overhandigd. De site werd opgezet nadat begin december in Almere een grensrechter werd belaagd door spelers van de Amsterdamse voetbalclub Nieuw Sloten. Hij overleed een dag later aan zijn verwondingen. Over het afgelopen weekeinde, waarin voor het eerst geen enkel duel werd afgelast sinds de start van het meldpunt, kwamen 29 meldingen binnen.

De bedenkers van het meldpunt vinden dat de KNVB strengere straffen moet uitdelen en dat incidenten vaker op het wedstrijdformulier moeten worden gezet. Ze hopen dat de Kamer maatregelen treft.

06 maart 2013, 15:01
©Demet TV