Categories Nieuws Artikelen

Beatrix krijgt groot fotomozaïek bij afscheid

Koningin Beatrix krijgt 30 april vanwege haar aftreden een fotomozaïek met haar eigen beeltenis. De collage is samengesteld uit foto’s van een miljoen Nederlanders. Inmiddels hebben zo’n 125 duizend mensen hun foto via cadeauvoordekoningin.nl geüpload.

Beatrix krijgt het vijftien meter hoge mozaïek als dank voor haar 33 jaar trouwe dienst.


De vorstin gaf eerder aan bij haar abdicatie geen nationaal geschenk te willen, omdat ze dat gezien de financiële situatie van het land ‘niet passend’ vindt. De initiatiefnemers van het mozaïek willen Beatrix echter niet met lege handen laten aftreden.Alle Nederlanders kunnen hun foto insturen. Ook kunnen ze een bericht achterlaten voor de koningin. Die worden gebundeld en in boekvorm aangeboden aan Beatrix.

06 maart 2013, 15:28
©Demet TV