Man verklaart zich dood ter voorkoming veroordeling

Een 47-jarige man uit Winschoten moet zes weken de cel in omdat hij een valse akte van zijn eigen overlijden had opgemaakt om onder een rechtszitting uit te komen. De politierechter in Groningen legde de man woensdag ook een voorwaardelijke celstraf van zes weken op.

De man moest zich vorig jaar bij de rechtbank melden voor een winkeldiefstal.


Hij probeerde daar volgens de persrechter onderuit te komen omdat hij nog een voorwaardelijke celstraf had staan vanwege oplichting en bang was dat hij die nu moest uitzitten.Aanvankelijk zei de Winschoter dat hij een hartaanval had gehad, maar toen justitie om medische stukken vroeg viel hij door de mand. Vervolgens kwam hij via zijn advocaat, die op het verkeerde been was gezet, met een overlijdensakte. “Uit gegevens van de gemeentelijke basisadministratie bleek vervolgens dat de akte vervalst was”, licht de persrechter toe.

06 maart 2013, 16:26
©Demet TV