Drietal gepakt voor fatale schietpartij Rotterdam

Drie mannen zijn de afgelopen dagen opgepakt voor een fatale schietpartij in mei in Rotterdam-West. Een van de verdachten, een 21-jarige man uit Schiedam, werd al eerder aangehouden vanwege de zaak, meldt de politie woensdag. In totaal zijn er nu vier verdachten in de zaak.

Het slachtoffer, de 22-jarige Anthony Fernandes, werd begin mei van dichtbij doodgeschoten aan de Westkousdijk in Rotterdam-West. Surveillerende agenten hoorden schoten en troffen de man kort daarop aan.

De politie meldde in juli het onderzoek naar het incident op een lager pitje te zetten.


Er waren te weinig aanknopingspunten om met een groot rechercheteam verder te speuren. Nieuwe informatie leidde maandag- en woensdagochtend volgens de politie echter tot de arrestatie van de drie mannen. Een 25-jarige Rotterdammer werd maandagochtend door een arrestatieteam bij metrostation Zuidplein ingerekend. Hij wordt donderdag voorgeleid aan de rechter-commissaris. Woensdagochtend volgde de arrestatie van de 21-jarige verdachte uit Schiedam. Hij werd in zijn woning aangehouden. In een woning in Rotterdam werd een 21-jarige verdachte gearresteerd. Die laatste twee verdachten worden nog verhoord.

Behalve de nu opnieuw opgepakte Schiedammer was ook een vierde verdachte eerder op vrije voeten gesteld. Die is nu niet opnieuw opgepakt, al is hij nog steeds verdachte in de zaak. De hoofdofficier van justitie loofde eerder een beloning van tienduizend euro uit voor de gouden tip. Die beloning geldt nog steeds.

06 maart 2013, 16:18
©Demet TV