Franse werkloosheid op hoogste punt in dertien jaar

Het aantal Fransen zonder werk is in het vierde kwartaal toegenomen tot 2,9 miljoen. De werkloosheid steeg met 0,3 procentpunt naar 10,2 procent, blijkt donderdag uit cijfers van het Franse statistiekbureau Insee.
 
De Franse werkloosheid stijgt al sinds halverwege 2011. Inclusief de overzeese gebieden kwam de werkloosheid uit op 10,6 procent.
 
De stijging brengt de Franse werkloosheid op het hoogste punt sinds 1999. Door de sterke positie van de werknemers, die ook in tijden van economische tegenslag moeilijk kunnen worden ontslagen, zijn werkgevers terughoudend met het aannemen van nieuw personeel.


President Francois Hollande wil hier iets aan doen. Hij presenteerde woensdag een wetsvoorstel om werkgevers meer flexibiliteit te geven in het vaststellen van werkuren en salarissen. Het voorstel gaat nu naar het Franse parlement, waarin Hollandes partij de overhand heeft.

07 maart 2013, 09:50
© [Copyright 2013 Demet TV]