Rottende worsten verwerkt in Poolse vleesfabriek

Poolse voedselinspecteurs hebben een vleesverwerkend bedrijf stilgelegd dat rottend vlees aan zijn producten zou hebben toegevoegd. Het Noord-Poolse bedrijf kwam in een kwade reuk te staan nadat televisiezender TVN24 beelden had getoond van groen uitgeslagen worsten in de fabriek, die vooral klanten in andere landen van de Europese Unie bedient.

TVN24 liet bovendien twee werknemers aan het woord die verklaarden dat de ontbindende worsten in nieuwe producten zouden worden verwerkt. Volgens een van hen gebeurt dat elke maand met tonnen vergaan vlees, om de kosten te drukken.


Beide medewerkers bleven anoniem.De adjunct-directeur van de Poolse veterinaire dienst maakte vrijdag bekend dat inspecteurs meteen naar de fabriek zijn gegaan en daar de vleesverwerkende afdeling hebben gesloten. Krzysztof Jazdzewski kon de aantijgingen van TVN24 niet onmiddellijk bevestigen, maar verklaarde wel dat het bedrijf de wet heeft overtreden als ze waar blijken.

08 maart 2013, 13:24
©Demet TV