Nederlandse media nu ook wakker: Turkse premier Erdogan volgende week in Nederland

Verschillende Nederlandse media schrijven er nu ook over: Premier Erdogan komt naar Nederland. Hieronder een bericht van Novum.

—-

De Turkse premier Recep Tayyip Erdogan brengt volgende week donderdag een officieel bezoek aan Nederland. Dat gebeurt op uitnodiging van premier Mark Rutte (VVD), meldt de Rijksvoorlichtingsdienst donderdag. Het bezoek staat in het teken van de ‘hechte economische en diplomatieke betrekkingen’ tussen beide landen.


De afgelopen jaren is de handel tussen Turkije en Nederland fors toegenomen. De diplomatieke banden zijn eveneens hecht. Vorig jaar bracht de Turkse president Abdullah Gül al een staatsbezoek aan Nederland vanwege de vierhonderdjarige diplomatieke betrekkingen tussen beide landen. Rutte reisde op zijn beurt vorig jaar af naar Turkije voor een economische missie.
 
Erdogan wordt door Rutte ontvangen in het Catshuis. Daarvoor brengt Erdogan samen met zijn echtgenote een bezoek aan koningin Beatrix.

14 maart 2013, 13:27
© [Copyright 2013 Novum]